top of page
  • Lode Van Hove

De negen kamers - Peter-Paul Rauwerda

Bijgewerkt op: 15 mrt. 2022

Een bijzonder boek dat je aanzet tot denken

 

In deze blog neem ik jullie mee in het boek 'De negen kamers' van Peter-Paul Rauwerda. Het is een verhaal dat gaat over een mysterieus huis en een mysterieus boek. De negen kamers is een boek waarin je vanaf de eerste pagina wordt meegenomen in een verhaal vol fantasie en mysterie.


Ik geef een korte samenvatting van het boek:


Een 17-jarige jongen, genaamd Jonas, speelt de hoofdrol in het verhaal. Hij heeft al een tijd last van hoofdpijn. Op het moment dat hij alleen thuis is, wordt de hoofdpijn ondraaglijk en gebeuren er vreemde dingen. ‘s Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter. Jonas opent het boek en vanaf dan verandert zijn leven helemaal. Sindsdien maakt hij bizarre dingen mee. In het mysterieuze boek gaat het over een huis dat plots verschijnt. Wanneer iemand het huis binnengaat, zal het onmogelijk zijn om eruit te geraken. Wanneer Jonas later op de dag hetzelfde huis op een veld ziet staan, is hij niet tegen te houden en besluit hij het huis te betreden. Zo begint voor hem een avontuur in het mysterieuze huis met negen kamers. Elke kamer is anders en heeft zijn geheimen. Terwijl Jonas’ hoofd nog hevig bonkt van de pijn, zwerft hij rond in het huis en vraagt hij zich af of hij zich in een droom begeeft of in de realiteit.


Ik heb dit boek gekozen uit de leeslijst omwille van de cover en de boeiende korte inhoud. Het is een echte aanrader omdat het een fascinerend verhaal is waarin fantasie en werkelijkheid elkaar heel dicht benaderen. De kamers in het huis zijn ook vaak anders dan dat je zou denken. Het is een leuke mix van mysterie en fantasie. Door al die spanning en mysterie wil je het boek zo snel mogelijk verder lezen. Het is op een vlotte manier geschreven waardoor je meegezogen wordt in het boek en je helemaal mee bent in het verhaal en de personages. Deze zaken zorgen voor volledige ontspanning tijdens het lezen van dit boek.


Als jullie nieuwsgierig zijn naar wat Jonas meemaakt in het huis, welke geheimen zich erachter schuilen en of hij er ooit nog uitgeraakt? Daarvoor zullen jullie het boek zelf moeten lezen. Als afsluiter heb ik het gedicht uit de binnenflap van het boek genomen. Dit gedicht gaat over de negen kamers in het huis en het licht een tipje van de sluier over elke kamer.

Eén kamer is alleen maar schijn

Eén kamer geeft plezier en pijn

Eén kamer eet en laat je eten

Eén kamer speelt met je geweten

Eén kamer valt niet te ontvluchten

Eén kamer zweeft op wolkenluchten

Eén kamer laat de warmte stromen

Eén kamer geeft je toekomstdromen

Eén kamer is nog onbekend

Die zal bepalen wie je bent


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page