top of page
  • Lode Van Hove

Exclusieve rendez-vous met Metejoor

Bijgewerkt op: 25 dec. 2022

Een streepje Nederlandstalige muziek...

 

Vrijdag 28 oktober ben ik met het hele gezin naar 'TRIX' in Antwerpen afgezakt voor een exclusief optreden van niemand minder dan Joris Van Rossem, beter gekend onder de naam Metejoor. Het was een adembenemende show vol energie. Metejoor is één van de bekendste Nederlandstalige artiesten in België van het moment. Ondertussen breekt hij ook door in Nederland met één van zijn nieuwste nummers, namelijk 'Kijk Ons Nou', een samenwerking met de Nederlandse rapper Snelle. Aangezien het allemaal Nederlandstalige muziek is, vond ik dit fijn om in mijn cultuurportfolio te bespreken. Ik vertel jullie graag meer over Metejoor en zijn geweldig optreden!


Een 'Metejoor' die pijlsnel de hoogte in schiet.

Met 'Dit Is Wat Mijn Mama Zei' scoorde hij de zoveelste hit op rij na nummers als '1 Op Een Miljoen', 'Rendez-Vous' en 'Ze Meent Het'. Deze nummers konden daarom zéker niet ontbreken in zijn uitgebreide playlist. Deze en nog vele andere geweldige meezingers staan ook gebundeld op zijn zelfgetitelde debuutalbum. Metejoor is nog niet zo lang geleden doorgebroken en staat dus nog maar aan het begin van zijn zangcarrière, maar hij is momenteel niet meer weg te denken uit de Vlaamse hitlijsten. Hij kondigde nog maar pas aan dat hij volgend jaar zijn eerste Sportpaleisconcert zal geven. Die ticketverkoop ging zo goed en daarom kondigde de zanger nog een extra concert aan. Het is letterlijk een 'Metejoor' die pijlsnel de hoogte in schiet.


Over het optreden


De show bevatte een leuke mix van intieme en energieke momenten. Het eerste deel bestond uit enkele intieme nummers en nadien brak hij helemaal open met zijn grootste hits. Samen met zijn band bracht Metejoor zijn hits in een leuke live-versie. Af en toe speelde ze ook een verrassende cover of medley van enkele herkenbare nummers.


Op het podium werd Metejoor begeleid door een géweldige band bestaande uit 7 bandleden, waaronder zijn zus Lisa Van Rossem die de achtergrondzangeres is. Samen vormen ze een mooi geheel. Het zijn stuk voor stuk allemaal fantastische artiesten die weten hoe ze een publiek kunnen entertainen. Hier en daar zie je weleens een leuk intermezzo opduiken tussen de bandleden. Daardoor zie je dat het plezier ervan afdruipt. Alles is tot in de puntjes verzorgd en samen zorgen ze voor enkele dansbare beats waarop je benen niet kunnen blijven stilstaan.


Voor mij was het niet de eerste keer dat ik Metejoor live aan het werk zag, want tijdens de MIA's had ik hem ook al eens kort gezien. Nu was het een exclusieve show van Metejoor met een voltallige band en dat maakte het nog zoveel beter. Zaal 'TRIX' was hiervoor een ideale setting, omdat het een kleine en gezellige zaal is met een heel goede akoestiek.


Voordat de muziekcarrière van Joris Van Rossem begon, wilde hij heel graag turnleerkracht worden. Hij werkte 4 jaar als sportleerkracht en leerlingenbegeleider op de Sport- en Handelsschool in Turnhout. Hij kende dus ook nog een verleden in het onderwijs. Na een zomer met hoge noteringen in de hitparade en een hoop optredens, besliste Metejoor om zijn carrière in het onderwijs voorlopig stil te leggen. Tijdens zijn show verwees hij soms nog naar zijn voormalige carrière als leerkracht, meerbepaald naar hoe snel hij zijn overstap maakte naar de muziek. Op een bepaald moment moest Joris een beslissing nemen. Hij moest kiezen tussen lesgeven of een carrière als zanger. Zo besliste hij om de school vaarwel te zeggen en nu kennen we hem voornamelijk als zanger Metejoor.



Deze exclusieve rendez-vous in 'TRIX' maakte deel uit van de Metejoor tour. Nog tot en met 25 november 2022 speelt Metejoor met zijn volledige band tal van grote theaterzalen volledig plat. Nadien heeft hij nog een heleboel optredens gepland, zoals zijn twee grote Sportpaleisconcerten volgend jaar. Dat is ongetwijfeld zijn hoogtepunt. Tickets daarvoor zijn nog steeds te verkrijgen. Het zal de moeite waard zijn!




Ticket

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page